Servicii oferite:

 1. Amenajări peisagistice / Proiectare grădini

 2. Servicii de intreținere spații verzi

 3. Comercializare plante/flori/arbuşti şi pietriş ornamental – În curând

 4. Sisteme de irigaţie

 5. Realizare alei şi pavaje

 6. Montare rulouri de gazon natural

 7. Însămânţare gazon

 8. Analize de sol

 9. Cartarea solului

 

 • Amenajări peisagistice / Proiectare grădini

Amenajarea unei grădini poate fi considerată o artă, ea se poate realiza prin intermediul inspiraţiei şi imaginaţiei  celui care o proiectează. Această imaginaţie trebuie combinată şi corelată în mod armonios cu spaţiul, dorinţele clienţilor, bugetul acestora precum şi cu posibilitatea şi disponibilitatea fiecăruia de a o păstra la fel de frumoasă după realizarea ei.

GARDENS & LANDSCAPE ARCHITECTURE SRL execută lucrări de proiectare şi amenajare a spaţiului destinat grădinii sau terasei dumneavoastră, având o echipă de profesionişti în domeniu.

Prima etapă presupune deplasarea unui specialist al firmei noastre la faţa locului, pentru identificarea datelor importante ce trebuie luate în considerare în derularea acţiunii de amenajare: stabilirea elementelor ce vor fi păstrate sau eliminate din cadrul amenajării, amplasarea şi orientarea elementelor noi introduse, tipul solului, implementarea unui sistem de irigaţie, etc.

Etapa urmatoare constă în realizarea proiectului de amenajare în urma celor stabilite cu clientul (preferinţe, investiţie, termene de realizare, etc). Proiectul cuprinde atât piese scrise, unde sunt detaliate toate etapele realizării unei amenajări, cât şi un film al amenajării pe CD cu ajutorul căruia clientul poate vedea cum va arăta viitoarea sa grădină.
În continuare, se demarează lucrarile de amenajare propriu-zise ale grădinii sau terasei dumneavoastră. Specialiştii noştri urmăresc indeaproape preferinţele clienţilor.

 • Servicii de intretinere spatii verzi

Executăm operaţiuni de: întreţinere livezi, altoire şi tăiere pomi fructiferi, toaletare arbori, tundere gazon şi gard viu, tratamente fitosanitare (stropit contra dăunătorilor), operaţiuni de fertilizare plante, etc.

De asemenea, pentru sedii de firmă şi hoteluri putem asigura întreţinerea plantelor de interior: toaletare, fertilizare, transplantare şi alte operaţiuni.

 

 

 • Comercializare plante/flori/arbuşti şi pietriş ornamental

Vă oferim o gamă variată de produse: arbori şi arbuşti ornamentali, coniferi şi foioşi, plante erbacee anuale, bienale sau perene, plante exotice, plante suculente, plante aromatice, pomi fructiferi, piatră ornamentală naturală – pentru stâncării şi diverse amenajări, pentru pavaje şi placări, pietriş color în mai multe granulaţii şi culori, ghivece şi jardiniere, pământ, turbă, îngrăşăminte pentru flori şi plante, îngrăşăminte profesionale pentru gazon.

 • Sisteme de irigaţie

Sistemele de irigaţie au un rol deosebit de important in grădină, deoarece astfel se asigură necesarul zilnic de apă al fiecărei plante sau al gazonului, acestea rezolvând totodată şi problema necesarului de apă al plantelor cât timp proprietarii sunt in concediu. De asemenea, vă ajută să economisiţi timp în favoarea altor operaţiuni importante sau necesare de grădinărit.

Specialiştii noştri vă pun la dispoziţie planuri personalizate pentru nevoile grădinii dumneavoastră, prin sisteme de irigaţie fiabile, eficiente şi durabile, ţinând cont nu numai de necesarul de apă al vegetaţiei, ci si de un consum eficient  de apă şi de energie.

 • Realizare alei şi pavaje

Nicio gradină nu este completă fără aleile pe care să ne plimbăm în voie, savurând momentele de linişte şi admirând natura din jurul nostru. Realizarea unei alei presupune urmatoarele etape:

 • Încadrarea stilului în contextul arhitectural
 • Identificarea traseului de parcurs
 • Schiţa
 • Calcularea suprafeţei
 • Alegerea materialelor: lemn tratat, pavaj, piatră, sort etc.
 • Excavarea şi realizarea fundaţiei
 • Pregatirea bordurilor
 • Pregătirea substratului
 • Aşezarea materialelor alese
 • Nivelarea şi umplerea rosturilor
 • Finisarea.
 • Montare rulouri de gazon natural

Sistemul cel mai rapid şi mai eficient pentru realizarea unui covor de iarbă este reprezentat de sădirea unui covor verde precultivat, comercializat de regulă sub formă de sul (în diferite situaţii, din motive tehnice sau economice, sunt valabile şi alte tipuri de sădiri).

Succesul crescător a tehnicii de sodding sau a transplantului covorului de iarbă precultivat îşi are fundamentele în dificultăţile ce apar la sadirea covorului de iarbă prin metoda însămânţării directe. Ca un prim avantaj pentru utilizatorul final, operaţiunile delicate de propagare şi apărare fitosanitară sunt transferate sub controlul direct al firmei noastre, care pe lângă faptul că adoptă o gestionare profesională a tuturor aspectelor, dispune de cele mai bune sisteme mecanizate specializate, în măsură să furnizeze produse şi operaţiuni de platare la standarde ridicate.

Costurile mai mari ale unui gazon prin sodding sunt, aşadar, justificate, ţinând cont de valoarea adăugată crescută ce caracterizează covorul de iarbă sub formă de sul. Fără îndoială, avantajul cel mai evident este reprezentat de realizarea imediată: odată cu terminarea instalării sulurilor, vă puteţi bucura de toate caracteristicile unui covor de iarbă matur. Culoarea, uniformitatea şi acoperirea sunt excelente, iar după câteva săptămâni, odată ce rădăcinile s-au prins suficient, puteţi începe faza de utilizare. Rapiditatea cu care se succed operaţiunile unei acoperiri cu iarbă fac acest sistem de intervenţie extrem de eficace, chiar şi pentru terenurile în pantă, cu condiţia ca fixarea să fie realizată prin înţepături.

Spre deosebire de celelalte tipuri de însămânţare, folosirea covorului sub formă de sul este posibilă în aproape orice perioadă calendaristică. Dacă sunt excluse perioadele în care pământul este îngheţat, practic orice alt moment al anului este considerat potrivit pentru realizarea lucrării. Pentru terenurile de sport, rapiditatea de finalizare a covorului de iarbă generează avantaje ulterioare. Cand lucrarile de refacere a învelişului trebuie executate în decursul câtorva zile, aplicarea sulurilor garantează o calitate superioară a covorului la reluarea activitaţilor sportive; în cazul stadioanelor mari şi a structurilor sportive de prestigiu, obţinerea unei suprafete gata de joc într-un interval de timp scurt permite evitarea suspendării activităţii, iar acest aspect este un avantaj economic deloc neglijabil.

GARDENS & LANDSCAPE ARCHITECTURE SRL comercializează rulouri de gazon prefabricate în suluri de dimensiuni standard (cu o lăţime de 40 cm şi o lungime de 250 cm) sau de dimensiuni mari (cu o lăţime de 60-120 cm şi lungimi care pot ajunge 10-15 m), cunoscute şi sub denumirea de big roll. De asemenea, comercializăm şi covoare de iarbă de transplantat în formă de bucăţi dreptunghiulare.

 • Însămânţare gazon

Modalitatea cea mai simplă şi cu costuri minime pentru însămânţarea unui covor de iarbă este însămânţarea directă. Cu această metodă, covorul verde se obţine în urma unor operaţuni delicate, precum încolţirea seminţelor şi răsărirea plantulei. Pentru a scurta cât mai mult această etapă şi pentru a o lipsi de riscuri, este esenţială alegerea unei perioade de însămânţare adecvate. Pentru speciile microterme, perioada recomandată este vara târzie sau începutul toamnei, în timp ce pentru speciile macroterme perioada optimă este reprezentată de primăvara târzie. În funcţie de mărimea suprafeţelor, operaţiunea poate fi executată convenabil fie manual, fie prin diverse metode mecanizate. Pentru suprafeţele pretenţioase, dar şi pentru însămânţările târzii (a microtermelor) sau precoce (a macrotermelor), după distribuţia seminţei se pot folosi covoarele geotextile sau alte paturi de ierburi. Creşterea termică şi menţinerea unui grad de umiditate crescut şi constant cu ajutorul acestor paturi au efecte pozitive asupra încolţirii seminţelor şi urgentării plantulelor.

 • Analize de sol

Analizele de sol vă ajută să cunoaşteţi proprietăţile şi calitatea pământului pe care îl lucraţi şi mai ales ce resurse au rămas neconsumate din îngrăşămintele aplicate.

În anii secetoşi, lipsa de apă poate face ca o parte din îngrăşăminte să nu solubilizeze şi astfel ele rămân în continuare în sol, iar la urmatoarea cultură pot fi accesate de către plante. Aşadar, aţi putea să reduceţi doza de îngrăşăminte precum fosforul sau chiar şi potasiul, dacă aţi şti exact, în urma analizelor de sol, care este conţinutul în aceste elemente.

Analizelele sunt obligatorii din patru în patru ani pentru că în intervale mai mici nu se produc mari modificări in sol. Dar după 4-5 ani, analizele ar trebui reluate pentru că ar putea aparea diferite schimbări în conţinutul de elemente chimice din sol. Un agricultor care se respectă ar trebui să facă analiza solului, nu numai pentru a şti exact ce îngrăşământ să aplice la cultura viitoare, ci şi pentru a vedea ce i-a mai rămas în sol neconsumat.

Analizele de sol trebuie facute după recoltarea culturilor, când terenul este liber şi se poate circula cu sonde.

GARDENS & LANDSCAPE ARCHITECTURE SRL vă oferă analize de bază – care înseamnă determinarea PH-ului, compactitate, Ca, CaCo3, NO2+NO3, P2O5, K2O, dar şi analize mai ample, aici intervenind, pe lângă analizele de bază, şi microelementele Mg, Na, Zn, Cu, Mn, Fe. Acest al doilea tip de analiză este cel mai util pentru necesităţile curente.

Trebuie să ştiţi că, în funcţie de textură, solurile se clasifică în:

 1. soluri nisipoase
 2. nisipo-lutoase
 3. luto-nisipoase
 4. lutoase
 5. luto-argiloase
 6. argilo-lutoase
 7. argiloase

Tipul de sol este esenţial în stabilirea tipurilor de culturi pretabile pentru fiecare dintre acestea!

 • Cartarea solului

Reprezintă un instrument de bază pentru fertilizarea eficientă a culturilor agricole. Operaţiunea vă ajută să determinaţi care sunt carenţele din fiecare parcelă, deficiente ce pot fi apoi completate cu soluţii de nutriţie vegetală.

Cartarea agrochimică sau studiul agrochimic al terenurilor agricole reprezintă un ansamblu de lucrări de delimitare a unor parcele omogene în raport cu tipul de sol, cultura agricolă şi tratamentele de fertilizare, de recoltare a probelor medii agrochimice din fiecare parcelă astfel delimitată, de efectuarea în laborator a analizelor agrochimice şi de reprezentare, în funcţie de acestea, pe cartograme, a suprafeţelor de teren cu însuşiri agrochimice asemănătoare în vederea aplicării diferenţiate a îngrăşămintelor şi amendamentelor, pentru realizarea producţiilor vegetale prevăzute în planul de producţie al fermei agricole.

GARDENS & LANDSCAPE ARCHITECTURE SRL oferă servicii complete în toate aceste domenii, dumneavoastră nu trebuie decât să ne contactaţi!